Turvan toiminta

Turvan toiminta

Mikä luo turvaa?

  • Turvalliset ja johdonmukaiset aikuiset
  • Ennakoitavissa oleva arki ja toimintatavat
  • Asuminen rauhallisella asuinalueella luottamuksellisen ilmapiirin ympäröimänä
  • Mahdollisuus omaan rauhaan ja yksityisyyteen
  • Turvassa on aina paikalla aikuisia tukena ja turvana

Miksi Turvaan?

Turvassa on palava halu auttaa lapsia ja heidän perheitään arvostaen ja ammattitaidolla. Henkilökunta ja asuinympäristö tarjoavat turvallisen ja terveellisen kasvuympäristön lapsille kasvaa, kehittyä ja kuntoutua. Moniammatillisella henkilöstöllämme on kattavasti kokemusta lastensuojelun sijaishuollosta. Meillä jokainen lapsi huomioidaan hänen yksilöllisine tarpeineen. Turvassa on kodinomainen ja lämminhenkinen kasvu- ja kuntoutumisympäristö monine harrastamismahdollisuuksineen.

Turvan sijainnin etuna on Haukiputaan useat peruskoulumahdollisuudet, joissa järjestetään erityisopetusta eri muodoin (mm. Pohjois-Oulun pienryhmät). OSAO Haukiputaan ammattikoulun yksikköön on meiltä matkaa vain 1,6km. OSAO:lla on laajat opiskelumahdollisuudet eri aloille sekä TUVA-ryhmä (tutkintoon valmentava koulutus).

Mitä Turvassa tehdään?

Turvan arkeen kuuluu koulunkäynti, harrastukset, normaalit kotityöt ja yhdessä oleminen. Turvan toimintatavat luodaan yhdessä lasten kanssa. Turvassa tehdään jokaisen nuoren kanssa yhdessä yksilöllinen viikko-ohjelma. Meillä on mainiot mahdollisuudet monenlaiseen vapaa-ajan harrastamiseen. Isossa autotallissamme on mahdollista kunnostaa mopoja ja vaikka nyrkkeillä, askarrella, nikkaroida tai maalata. Isolla pihallamme on mansikkamaa, leikkimökki, kasvihuone, pulkkamäki ja frisbeegolf. Takapihalta avautuvassa metsässä voi lenkkeillä, hiihtää ja lumikenkäillä.

Viereisellä alakoululla on koripallo- ja luistelukenttä sekä reilun kolmen kilometrin päästä Haukiputaan kylältä löytyy monenlaista tekemistä: kirjasto, nuorisotila, kuntosaleja, urheiluseuroja, jäähalli, uimahalli yms. Turvassa voi erikseen sovittaessa käydä myös eläinvieraita, sekä henkilökunnan että lasten lemmikit ovat tervetulleita vierailemaan meille. Eläinten terapeuttinen läsnäolo helpottaa vuorovaikutusta, lievittää jännitystä, piristää, aktivoi sekä rauhoittaa.

Turvan toiminnassa panostetaan toiminnallisuuteen harrastamisen, ryhmien, retkien, mökkeilyn/matkojen ja liikunnan avulla. Mielekäs tekeminen antaa onnistumisen kokemuksia ja auttaa parantamaan itsetuntemusta. Yhdessä tekemällä vahvistuvat myös ryhmätyöntaidot. Tuemme jokaista lasta myös henkilökohtaiseen harrastustoimintaan yksilöllisen mielenkiinnon mukaan. Perhetyö on merkityksellistä kotiutumisen kannalta, siihen voimme pureutua mm. Lapset puheeksi -menetelmää apuna käyttäen.

Omaohjaajuus ja terapeuttinen työote ovat lasten kanssa työskenneltäessä työmenetelmistämme tärkeimmät. Omaohjaajan kanssa on mahdollista luoda turvallinen ja korjaava kiintymyssuhde. Omaohjaajien kanssa vietetään säännöllisesti omaohjausaikaa mm. kuntoutumisen tavoitteiden suunnittelun ja seurannan merkeissä sekä myös tekemällä jotain yhteistä mukavaa. Omaohjaajat kantavat päävastuun omaohjattaviensa asioiden hoidossa, kuntoutuksen etenemisestä sekä yhteydenpidosta vanhempiin ja muihin läheisverkostoihin.