Sosiaalityöntekijöille

Olet miettimässä asiakkaasi sijoittamista lastenkotiimme. Lapset voivat tulla meille avohuollon tukitoimin sijoitettuina tai huostaanotettuina joko lyhyeksi tai pidemmäksikin aikaa. Sijoitus voi tapahtua kiireellisesti mihin vuorokauden aikaan tahansa. Olemme Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueen puitesopimuskumppani.

Meillä on laajaa kokemusta lastensuojelusta haastavasti käyttäytyvien nuorten hoidosta ja kuntoutuksesta. Työskentelymenetelmistämme tärkeimpiä ovat ihmisten arvostava kohtaaminen, omaohjaajuus, psykiatrinen hoitotyö sekä trauman kokeneiden auttaminen ja arjen vakauttaminen.

Tervetuloa tutustumaan viihtyisään Turvaan!

 

Sijoitettu lapsi usein oireilee käsillä olevaa tilannettaan voimakkaasti, tällöin tehtävämme on työryhmänä vakauttaa lapsen arki mahdollisimman vakaaksi. Tilanteen ja arjen vakauduttua pystytään arvioimaan mahdollisen psykiatrisen tutkimusjakson tai muun psykiatrisen hoidon ja/tai tutkimusten tarvetta. Tällöin arvio lapsen hoidon tarpeesta on kaikkein realistisin. Meillä Turvassa arviota psyykkisen voinnin tukemisesta tekee ohjaajien lisäksi työryhmässämme työskentelevä psykiatrinen sairaanhoitaja. Lapsen arjen ja voinnin vakauduttua voimme erikseen sovitusti ostaa myös ostopalveluina tutkimuksia psyykkisten oireilujen syiden kartoittamiseksi, oppimisvaikeuksien tunnistamiseksi tai muita tarvittavia kuntoutusarvioita.